Альтернативна енергетика: плани на майбутнє

Альтернативна енергетика: плани на майбутнє

У минулому році вперше за чотири роки було відзначено рекордне зростання викиду парникових газів - їх обсяг в атмосфері збільшився на 1,7%. У зв'язку з цим, влада різних держав і приватні фірми інвестували великі суми грошей на вивчення і розробку альтернативних джерел енергії. У пріоритеті стояло розвиток відновлювальних джерел енергії - сонячних і вітрових. Ядерна та традиційна енергетика отримали на ті ж цілі набагато менше коштів.

У минулому році вперше за чотири роки було відзначено рекордне зростання викиду парникових газів - їх обсяг в атмосфері збільшився на 1,7%. У зв'язку з цим, влада різних держав і приватні фірми інвестували великі суми грошей на вивчення і розробку альтернативних джерел енергії. У пріоритеті стояло розвиток відновлювальних джерел енергії - вітрових та сонячних електростанцій. Ядерна та традиційна енергетика отримали на ті ж цілі набагато менше коштів.

В цілому за останні десять років попит на альтернативні джерела енергії значно виріс. Однак, незважаючи на зростання популярності зеленої енергетики в суспільстві, її потужності поки недостатньо, щоб задовольнити потреби кожного громадянина. Тому людство досі віддає перевагу викопній сировині, як джерелу енергії.

Рана Адіб, виконавчий секретар аналітичної компанії REN21, стверджує, що люди, зіткнувшись з такими проблемами, як опалення, охолодження або пересування, відразу припиняють всі розмови про стовідсоткове використання зеленої енергії в нашому побуті. І, дійсно, на даний момент більше 80% всієї енергії людство видобуває з традиційних джерел.

Але не варто списувати альтернативну енергію з рахунків: компанія Fusion Systems і вчені з Массачусетського технологічного університету (MIT) висунули припущення про те, що вже через 15 років США зможуть в достатку забезпечити кожного громадянина енергією, виробленою за допомогою альтернативних джерел, при цьому вона буде майже безкоштовної і скоротить витрату дорогої викопної сировини. Крім цього вони розраховують на те, що перехід на відновлювальні джерела енергії сповільнить зміну клімату на планеті.

Дійсно, популяризація альтернативних джерел енергії вже зробила свою справу - завдяки їм значно знизилася вартість зеленої електроенергії. Крім того, влада штату Каліфорнія дійсно планує до 2020 року виробляти 50% електрики для регіону за допомогою відновлювальних джерел.

Пошук по тегам