Сонячні батареї взимку

Сонячні батареї взимку

У цьому матеріалі ми розглянемо рентабельність покупки, технологію ефективного накопичення енергії, і як знайти шляхи підвищення ККД ваших сонячних панелей в зимовий період. Перше питання, яке часто задають нам наші клієнти, чи варто купувати сонячні батареї взимку?

У цьому матеріалі ми розглянемо рентабельність покупки, технологію ефективного накопичення енергії, і як знайти шляхи підвищення ККД ваших сонячних панелей в зимовий період. Перше питання, яке часто задають нам наші клієнти, чи варто купувати сонячні батареї взимку?

Як працюють сонячні батареї взимку

У зимовий час перегрів мінімізується за рахунок більш низької температури навколишнього середовища, і ефективність панелей зростає. Але в той же час тривалість світлого періоду дня знижується, що призводить до зниження продуктивності систем. Запам'ятайте, сонячні батареї виробляють енергію завдяки сонячному світлу і не залежать від температури повітря.

Сніг - додатковий фактор впливає на зниження споживання сонячного світла поверхнею панелей, тому потрібно регулярно розчищати сонячні панелі взимку під час снігу і після сильних хуртовин. Також підбирається потрібний кут нахилу панелей для зниження товщини снігового покриву і більш ефективної експлуатації сонячних батарей взимку.

! В Україні, оптимальний кут нахилу сонячних батарей взимку, повинен бути 40-45 градусів.

Ефективність сонячних батарей взимку

Ось, наприклад, так виглядають показники по виробленню електроенергії сонячних батарей взимку для СЕС на 10 кВт:

Програма для розрахунку сонячних батарей

Як працюють сонячні батареї по місяцям

Таблиця вироблення електроенергії сонячними батареями за один рік

В середньому сонячні батареї взимку виробляють 447 кВт, а за три місяці літа, показник становить 1223 кВт. Як ми бачимо, ефективність сонячних батарей взимку в Україні падає приблизно в 2 - 3 рази, в залежності від регіону. Але, 447 кВт на місяць, цілком достатньо для повного забезпечення електроенергією великої родини, яка живе в приватному будинку. А ось з Березня по Листопад, можна сміливо продавати надлишки електроенергії державі за «Зеленим тарифом».

Сонячні батареї взимку: міфи і факти

Накопичилося безліч помилок, які тільки вводять в оману клієнтів. Розглянемо кілька таких міфів:

  • Міф: Існує думка, що сонячні батареї взимку не працюють через коротке дня. Це помилкова думка. Незважаючи на короткий сонячний день, підвищити продуктивність допомагають інноваційні технології інверторів, а також системи акумулювання електричної енергії.
  • Цікавий факт: Завдяки використанню додаткового обладнання, можна підвищити ефективність експлуатації сонячних панелей в зимовий період.
  • Міф: Найбільше ККД сонячних батарей - влітку. Це неправда, інженери-проектувальники проаналізувавши статистику використання СЕС прийшли до висновку, що найкраще працює СЕС в міжсезоння, якщо розглядати ефективність перетворення сонячної енергії в електрику.
  • Цікавий факт: вартість сонячних панелей істотно знижується взимку, тому якщо хочете купити СЕС зі знижкою - рекомендуємо робити це в зимовий період.

Підсумки матеріалу

Запам'ятайте, якщо плануєте використовувати сонячні панелі в зимовий період, найбільш ефективними будуть кремнієві монокристалічні. Саме такі сонячні батареї взимку отримують найвищі показники ефективності і, вже, через чотири-п'ять років фінансові витрати на експлуатацію окупаються.

Пошук по тегам