Куди рухається Німеччина і світ, тренд на зелену енергетику тільки посилюватися

Куди рухається Німеччина і світ, тренд на зелену енергетику тільки посилюватися

<p style="text-align: justify;">На сьогоднішній день саме окремі європейські країни активніше інших показують приклад того, як можна створювати нові інноваційні проекти і розробки в області чистої енергії. Так, Сонячна енергетика Німеччини за 2018 рік поповнилася 60 тисячами електростанцій малої потужності. Оскільки ціна на електрику (вироблене традиційним шляхом) постійно зростає, то залишається тільки один вихід &ndash; посилювати потужності станцій малої генерації. Одним з...

На сьогоднішній день саме окремі європейські країни активніше інших показують приклад того, як можна створювати нові інноваційні проекти і розробки в області чистої енергії. Так, Сонячна енергетика Німеччини за 2018 рік поповнилася 60 тисячами електростанцій малої потужності. Оскільки ціна на електрику (вироблене традиційним шляхом) постійно зростає, то залишається тільки один вихід – посилювати потужності станцій малої генерації. Одним з варіантів розвитку є установка сонячних панелей і установок, продовження політики« зеленого тарифу » і так далі.

Що сприяє розвитку альтернативних джерел енергії в Європі?

Перш за все, це подорожчання класичних схем отримання енергії. Класичні варіанти, такі як видобуток вугілля і газу визнаються все більш трудовитратними, а та ж Німеччина на сьогоднішній день є однією з найбільш прозорих в плані формування цін на працю країн. Тобто, вигідніше розвивати сегмент саме отримання альтернативної енергії, а не платити зарплату робітникам у шахтах (а це і страховки, і медичне обслуговування, і Екіпірування, навчання техніці безпеки, пенсійне навантаження та інші пункти). Решту можна перерахувати тут:

Германия рекорды в зеленой энергетике

  • Під Альтернативні джерела енергії в Європі можна отримати мало не Безвідсотковий кредит. Він видається локальними або глобальними світовими структурами на зразок Європейського центрального банку. Ставка, яка становить 0,0%, стимулює розвивати саме напрямок сонячної та інших видів енергії.
  • Все більша кількість людей в Європі починають пересідати в електромобілі. Це означає, що зростає попит на станції заправки енергією. Ідеальний варіант - коли ти можеш заряджати свій автомобіль біля будинку. А це означає, що чим більше буде на дорогах транспорту, який їздить на електриці, тим більше буде потреба в невеликих автономних станціях зарядки. Німеччина, ДО РЕЧІ, одна з лідируючих країн, де все активніше пересідають в електрокари.
  • Ринку є, куди рости. За даними аналітиків, майже 15 млн. домогосподарств у Німеччині ще могли б встановити станцію сонячної зарядки. Це величезний потенціал для ринку, а тому найближчим часом зелена енергетика в Німеччині буде ще активніше розвиватися. Поточна ситуація говорить про те, що ринок насичений від 5% до 20% в залежності від федеральної землі.< / li>
  • Літій-іонні батареї повинні впасти в ціні. Про це також говорять дані досліджень. До 2025 року їх вартість знизиться в два рази. Це означає, що в тій же Німеччині буде ще більший бум на використання різних переносних акумуляторів.
  • Розподілені джерела енергії стають все більш популярними у всьому світі завдяки рухам «зелених» активістів і новому поколінню усвідомлених громадян в Європі.

Чому енергетика Німеччини може стати прикладом для інших країн?

Багато країн Європи роблять активні кроки в бік того, щоб знижувати викиди СО2, налагоджувати органічне фермерство і добувати енергію чистими способами. Однак саме Німеччина є еталоном в галузі енергетики. Так, Альтернативна енергетика Німеччини сьогодні є зразком того, як держава вплинула на багато економічних процесів. Зокрема, було впроваджено & laquo;зелений тариф». Кредит у банку на здійснення проекту в області альтернативних джерел енергії видавався або під дуже низькі, або взагалі під нульові процентні ставки.

Величезне значення має також модернізація інфраструктури. Оскільки сонячна енергетика в Німеччині сьогодні підтримується на рівні держави, а на ринку є конкуренція, можна не турбуватися про вкладення в самі модернізовані та інноваційні системи розподілу енергії. Проблеми монополістів на ринку також не існує. На ринок поставок може вийти практично будь-який гравець, який відповідає нормативам і законодавчо може виконати основні вимоги щодо поставок. Все це створює передумови для того, щоб енергетика Німеччини ще більше розвивалася, щоб все більше домогосподарств починали встановлювати автономні електростанції, від яких в майбутньому буде «харчуватися» електрикою не тільки сам будинок, але і автомобілі.

Пошук по тегам