Принципи роботи різних типів сонячних електростанцій

Принципи роботи різних типів сонячних електростанцій

<p>У багатьох країнах світу давно активно використовуються сонячні електростанції різних типів. Незважаючи на те, що таким рішенням нікого не здивуєш, мало кому відомо, як працює сонячна електростанція. Говорячи про сонячну електростанцію, людина часто малює в голові картинку даху, яка встелена сонячними панелями. Але насправді це лише один тип сонячної електростанції, який називається фотоелектричним. Він є найбільш поширеним в сучасних будинках, але далеко не єдиним.</p> <p>...

У багатьох країнах світу давно активно використовуються сонячні електростанції різних типів. Незважаючи на те, що таким рішенням нікого не здивуєш, мало кому відомо, як працює сонячна електростанція. Говорячи про сонячну електростанцію, людина часто малює в голові картинку даху, яка встелена сонячними панелями. Але насправді це лише один тип сонячної електростанції, який називається фотоелектричним. Він є найбільш поширеним в сучасних будинках, але далеко не єдиним.

Які ж існують типи сонячних електростанцій і чим вони відрізняються один від одного? Спробуємо розібратися разом. Типів сонячний станцій є кілька:

домашняя солнечная батарея

  • баштові
  • тарільчасті
  • фотоелектричні
  • параболоциліндричні концентратори
  • сонячно-вакуумні
  • комбіновані

Всіх їх пов'язує загальний результат – отримання електроенергії з сонця, але СЕС принцип роботи у кожного типу різний.

Баштові електростанції

Башенные электростанции

В основі баштових електростанцій лежить принцип випаровування води під впливом сонця. Саме водяна пара використовується в якості робочого тіла. А вежа, яка знаходиться в центрі конструкції, має на вершині резервуар з водою. Його фарбують в чорний колір, щоб ККД сонячних електростанцій був вище. Як відомо, чорний колір краще поглинає випромінювання і тепло.

 

Тарілчасті електростанції

тарельчатые электростанции

За принципом дії вони багато в чому схожі на баштові моделі, відрізняються лише за своєю конструкцією. Кожен окремий модуль такої електростанції генерує електрику. Якщо детальніше цікавитися сонячна електростанція як працює, то кожен її модуль складається з відбивача і приймача. А на опорі встановлюється параболічна дзеркальна збірка.

Параболоциліндричні концентратори електростанції

параболоцилиндрические концентраторные солнечные электростанции

Вивчаючи види сонячної електростанції, потрібно зупинитися ще й на параболоциліндричних моделях. У них теплоносій нагрівається сконцентрованим відбитим випромінюванням. Дзеркало у формі циліндра обертається слідом за рухом Сонця. У фокусі закріплюється трубка, по якій і рухається теплоносій.

Пошук по тегам