Який термін служби сонячних батарей

Какой срок службы солнечных батарей

Сонячні панелі – це новий тренд в сучасному суспільстві. Адже сьогодні «зелена» енергетика у великому пріоритеті і на думку багатьох експертів за нею велике майбутнє.

Сонячні панелі – це новий тренд в сучасному суспільстві. Адже сьогодні «зелена» енергетика у великому пріоритеті і на думку багатьох експертів за нею велике майбутнє.

Ось тому не дивно, чому сонячні батареї настільки популярні. По суті вони являють собою пристрій, що використовується для вироблення електрики за рахунок енергії сонця. У конструктивному плані – це об'єднання декількох модулів фотоелементів ,які переробляють сонячну енергію в електрику.

Сьогодні актуальне питання щодо того, який термін служби сонячних батарей, довговічні вони? Друге ключове питання – «як швидко окупаються сонячні батареї?». Актуальність цих питань пов'язана з тим, що потенційний покупець повинен точно розуміти, наскільки доцільна і вигідна покупка.

Як довго служить обладнання

Так який же термін служби сонячних панелей, від чого він залежить? Існує кілька відповідей:

  • гарантія від виробника становить 10-25 років;
  • в реальності термін служби сонячної батареї становить 25 років. Однак навіть по закінченню цього часу панелі працюють

Ще один важливий факт: пошкодження піддаються не фотоелементи (вони вічні), а інші частини даного обладнання. Наприклад, плівка герметизації, задня поверхня модуля, прошарок

Фактори, що впливають на термін

При цьому термін експлуатації сонячних батарей залежить від декількох факторів:

Сравнение гарантии на солнечные панели

  • перегрів панелей;
  • перепад температур. Саме перші два фактори є ключовими і вони впливають на те, як довго пропрацює сонячна батарея термін служби якої необмежений;
  • виробник;
  • тип сонячних панелей. Так батарея на монокристалах відрізняється терміном служби до 30-ти років. А ось батарея на полікристалах працює трохи менше і її середній термін служби 25 років.

Варто також розуміти, що незалежності від виду батарей, по закінченню 15 років, відбувається невелике зниження потужності обладнання. Таким чином, сонячна панель буде, як і раніше виробляти енергію, але тільки в трохи меншому обсязі. В цілому це не сильно помітно. Максимальне зниження можливе до 10%.

Пошук по тегам