Що таке сонячна батарея

Що таке сонячна батарея

На період 2018 року сонячні батареї все частіше входять в наше життя, хоча ще якісь 10 років тому їх можна було зустріти тільки в космічному просторі в якості енергії супутника. Сонячна батарея - це головна складова СЕС, давайте спробуємо розібратися в конструкції сонячної батареї, і що таке сонячна батарея.

На період 2018 року сонячні батареї все частіше входять в наше життя, хоча ще якісь 10 років тому їх можна було зустріти тільки в космічному просторі в якості енергії супутника. Сонячна батарея - це головна складова СЕС, давайте спробуємо розібратися в конструкції сонячної батареї, і що таке сонячна батарея.

Сучасна сонячна батарея - це ланцюг фотоелектричних елементів, які перетворюють сонячне світло в електроенергію.

На малюнку нижче ви можете побачити з яких частин складається СЕС, щоб розібратися, як працює сонячна батарея.

Як працює сонячна електростанція

Принцип роботи сонячних батарей здійснюється завдяки напівпровідника, у матеріалі якого є зайві електрони. Після того як сонячне світло потрапляє на напівпровідник, при нагріванні частково поглинається енергія, а всередині відбувається звільнення електронів і створення електричного поля.

Конструкція сонячної батареї

На малюнку вище показана схема (з яких елементів складається одна панель) і як встановлена ​​сонячна батарея.

Історія створення сонячної батареї

Схильність людей створити "безперервну енергію" відбувається вже другий раз. Все почалось з сонячних колекторів, в яких енергія створювалася за допомогою нагрітої води до стану кипіння.

Першим відкрив фотоелектричний ефект Александр Эдмон Беккерель, слідом за ним, вже діючий фотоелемент був створений російським вченим Столетовым, а остаточний текстовий опис і цілісне розкриття поняття було зроблено Ейнштейном.

Види сонячних батарей

Всього є 2 види сонячних батарей пропонованих для встановлення компанією Joule, кожна з яких виготовляється на основі кремнію:

  • Монокристалічні - сонячні панелі, які виглядають як соти, а також виготовлені з чистого кремнію. Такий вид сонячної панелі виглядає як силіконові осередки, які з'єднані в одну структуру. У таких батареях високий коефіцієнт корисної дії (ККД).
  • Полікристалічні - панелі складаються з кремнію отриманого методом спрямованої кристалізації. Перша відмінність полікристалічних батарей - їх більш низька енергоефективність, в порівнянні з монокристалічними сонячними батареями.

Конструкція сонячної батареї - складний інженерний проект, який створюється на основі технічних характеристик вашого будинку, а також розрахунків з енергоефективності.

Тенденції розвитку сонячних батарей

Ми живемо в епоху становлення сонячної енергії на новий революційний рівень. Залежно від потужності їм знаходять різне застосування, наприклад, задіюють в наручних годинниках і навіть гоночних машинах.

Перевага сонячних батарей і висновки

Головна перевага використання сонячних електростанцій - сонце, як невичерпне джерело енергії. До того ж, Україна знаходиться в сприятливій зоні для високої ефективності сонячних батарей, можна навіть сказати в більш вигідною ніж наприклад Німеччина або Франція.

Для тих, хто цікавиться методиками реалізації екологічно чистих джерел живлення - також стане відмінним вибором сонячна енергія. Адже в сучасному світі важливу роль відіграє екологічність, при обмірковуванні майбутнього опалення для вашого будинку.
До другого, чимало важливого фактору, відноситься невичерпність. Завдяки принципу дії сонячних батарей, ви можете забути про оплату рахунків на довгих 20 років. Також СЕС можна встановити на маленьку площу, наприклад, в невеликий приватний будинок на 150 квадратних метрів, при цьому ефективності сонячних панелей вистачить і на продаж енергії за "Зеленим тарифом".

На цьому все. Будемо раді якщо представлений матеріал ввів вас в курс справи і дав відповіді на питання, які цікавили з даної теми.

Пошук по тегам